Magnesium olie, helpt in de strijd tegen Corona

versterk je weerstand met magnesium olie

Het magnesium mineraal speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen.

 

 • Ontspant spieren en bloedvaten

 • Versoepelt gewrichten

 • Verbetert nachtrust

 • Geeft energie en uithoudingsvermogen

 • Ondersteunt andere mineralen en vitamines

 • Verzacht de huid

 • Brengt rust in het zenuwstelsel

 • Stuurt gehele stofwisseling aan

 • Stimuleert vetverbranding

 • Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking

 • Versterkt botten en tanden

 • Voorkomt bloedstolsels

 •                                  Opname via de huid is effectief!

  Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maagdarmkanaal, waarvan slechts een klein deel wordt opgenomen. Tabletten of pillen bevatten vul- en bindingsmiddelen die niet lichaamseigen zijn, met vaak darmklachten en diarree als gevolg. Magnesium kan dus beter opgenomen worden via de huid.

  Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesium chloride, de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten.

 • Voor totale ontspanning van de spieren of plaatselijke behandeling. Magnesium olie dankt zijn naam aan de olieachtige structuur, ondanks dat het niet echt een olie is. Het is een verzadigde zoutoplossing in de meest geconcentreerde vorm mogelijk. Elke spray of druppel bevat ongeveer 10 milligram pure magnesium chloride. De olie is volledig puur, zonder toevoegingen. Rechtstreeks uit de Nederlandse bron.

 •  

  •                                     Gebruik en tips

  De magnesium van Permsal kunnen dagelijks gebruikt worden. Met de gel of olie masseert u nekspieren los, of stap in een rustgevend bad met magnesium kristallen voor totale ontspanning en geniet van een heerlijke nachtrust. Er kan ook voor worden gekozen om een magnesium kuur te nemen voor het inlopen van een groot tekort. 

   

  •                                        SPIERKRAMP

  Pijnlijke spierkrampen komen vaak plots opzetten. Door de desbetreffende spier op te rekken verdwijnt de spierkramp langzaam en neemt de pijn wat af, maar de pijn komt niet veel later weer opzetten. Deze spierkrampen zijn een duidelijke aanwijzing van een gebrek aan magnesium in het lichaam.

                              Eerste hulp bij spierkrampen

  Spierkrampen ontstaan door een gebrek aan magnesium en een toename van calcium in de spieren. Magnesium ontzuurt spiercellen na een intensieve training. Via de huid wordt de magnesium snel en diep in de cellen opgenomen. Na enkele minuten doet het zijn werk en voel je de ontspanning.

                                     Gebruik en tips

  Gebruik de magnesium (sport)olie voor het direct ontspannen van de spieren bij kramp. Smeer een ruime hoeveelheid magnesium op de plek waar de kramp zich bevindt en masseer de magnesium goed in. Strek hierna de spier herhaaldelijk en de pijn zou volledig moeten verdwijnen.

   

                           HOOFDPIJN EN MIGRAINE

  Er zijn veel verschillende oorzaken voor hoofdpijn en migraine. Stress, fel licht of gespannen spieren bijvoorbeeld. Sinds kort is bekend dat een magnesiumtekort kan leiden tot migraine. Migraine wordt veroorzaakt door een verstoord evenwicht van stofwisselingen in de hersenen. Magnesium draagt bij aan een goede stofwisseling in de hersenen.

  Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren. Hierdoor kan Permsal verlichting bieden bij veel gevallen van hoofdpijn. Het is aan te raden om dagelijks preventief magnesium te gebruiken om migraine en hoofdpijn te voorkomen.

   

           SLAAPSTOORNISSEN

  Bij alle leeftijdsgroepen kunnen slaapstoornissen voorkomen. Een hele nacht liggen draaien is niet alleen vermoeiend, maar ook frustrerend. Oorzaken van slaapstoornissen zijn onder andere chronische stress, lawaaierige omgeving en existentiële angsten. Het gehele slaapsysteem is over zijn toeren waardoor men slaapstoringen ervaart.

  Door magnesium voor het slapen gaan toe te passen kunnen slaapstoornissen worden voorkomen. Magnesium helpt het lichaam ontspannen en ontstressen en heeft een positieve werking op de nachtrust.

 •                                                  HUIDAANDOENINGEN

 • Mensen met een droge huid hebben veel baat bij het gebruik van magnesium, maar ook bij psoriasis zorgt magnesium er voor dat de huidcelen normaliseren waardoor de symptomen worden verzacht. Ook bij infecties zoals eczeem, acne of andere ontstekingen zorgt magnesium voor rust in de huid. De jeuk wordt verzacht en de huid gehydrateerd.Bij het gebruik van magnesium worden de witte bloedlichaampjes aangespoord waardoor de vorming van ziektekiemen wordt tegengehouden.

                                  Gebruik en tips

  Gebruik magnesium op de huid om klachten te verminderen. Een ligbad kan voor mensen met neurodermitis, psoriasis en eczeem veel betekenen. Lokaal kan er magnesium gel of olie ingewreven worden om klachten te verminderen zoals bij acne en bacteriële infecties. 

  Magnesium zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. Het is daarnaast ook ontstekingsremmend en werkt desinfecterend. Wij raden u aan te kijken naar welke klachten u heeft en te kijken welke producten het beste bij u passen.

  •                    MAGNESIUM TEKORT BIJ KINDEREN

  Voor kinderen is magnesium erg belangrijk. Ze zijn volop in de groei en magnesium helpt bij de ontwikkeling van de botten, tanden en spieren. Magnesiumgebrek kan klachten geven als infectiegevoeligheid, koorts, concentratie en slaapstoornissen, buikpijn en hoofdpijn. Ook tandbederf kan wijzen op een gebrek aan magnesium bij kinderen.

                                      Gebruik en tips

  Wanneer een kind een gebrek heeft aan magnesium kan de voeding aangepast worden. Snoep kan bijvoorbeeld vervangen worden door noten of chocolade met een hoog cacao percentage. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van magnesium voor externe toepassing. Wanneer voeding niet de oplossing is kan een magnesium (voet)bad de uitkomst zijn. 

  Magnesium is enorm belangrijk voor de groei van kinderen. Wij adviseren u als ouder zijnde te kijken welke manier het beste is om extra magnesium toe te dienen aan uw kind. 

 • er zijn nog veel meer tips en gebruiken die kan u vinden in het magnesium olie gebruikersboek.

 

 

gebruikersboek

Gebruikersboek Magnesium Olie

Door: Dr. Barbara Hendel

De ervaren arts en magnesiumexpert Dr. Barbara Hendel beschrijft in dit boek de vele voordelen en gebruiksmogelijkheden van de onder de naam Magnesium Olie. 

Zelfhulp gebruikersboek van Dr. Barbara Hendel over magnesium olie en op welke manier dit mineraal zo effectief door de huid werkt. Het boek bevat handige tips voor dagelijks gebruik. 

Onze levensmiddelen bevatten steeds minder magnesium - en ons lichaam heeft steeds meer behoefte aan dit sleutelmineraal voor de gezondheid. Wijdverbreid magnesiumgebrek is medeverantwoordelijk voor een groot aantal klachten en kwalen.

 

10,00 €

 • Uitverkocht

magnesium olie100ml +gratis flesje30ml

 Magnesium olie, helpt in de strijd tegen Corona


VERSTERK JE WEERSTAND MET MAGNESIUM

Wist je dat magnesium bijdraagt aan een sterker immuunsysteem? Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in je lichaam goed verlopen. Magnesium zorgt er ook voor dat v

 

13,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

magnesium olie200ml +gratis flesje 30ml

 Magnesium olie, helpt in de strijd tegen Corona


VERSTERK JE WEERSTAND MET MAGNESIUM

Wist je dat magnesium bijdraagt aan een sterker immuunsysteem? Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in je lichaam goed verlopen. Magnesium zorgt er ook voor dat vitamines beter worden opgenomen in je lichaam. En dat helpt in de strijd tegen Corona!

 

17,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

sportolie 100ml+gratis flesje 30ml

Magnesium sportolie

EXTRA SNELLE WERKING TEGEN SPIERKRAMP

Speciaal voor sportliefhebbers is er Permsal Magnesium sportolie. Bij intensief sporten verbruikt het lichaam als gevolg van de verhoogde spieractiviteit aanzienlijk meer magnesium. Bovendien wordt door de toegenomen transpiratie ook meer magnesium uitgescheiden. Hierdoor ontstaat een verhoogde behoefte aan magnesium. Magnesium voorkomt spierkrampen, verhoogt het uithoudingsvermogen, heeft een positief effect op prestaties, versnelt het herstel na inspanning en levert een bijdrage aan vetverbranding.

 

Gebruik de magnesium (sport)olie voor het direct ontspannen van de spieren bij kramp. Smeer een ruime hoeveelheid magnesium op de plek waar de kramp zich bevindt en masseer de magnesium goed in. Strek hierna de spier herhaaldelijk en de pijn zou volledig moeten verdwijnen.

Tip: spuit magnesium (sport)olie gedurende de cooling down periode. Wanneer u heeft getranspireerd van een sport activiteit is het advies om direct magnesium aan te brengen op de huid. De zweetklieren en haarzakjes staan open en hierdoor is de opname buitengewoon effectief.

Als u dagelijks last van krampen heeft adviseren wij dagelijks magnesium te smeren op de desbetreffende plek en gebruik te maken van magnesium kristallen om volgende spierkrampen te voorkomen.

Bij migraine

Hoofdpijn en de bijzonder vorm ervan, migraine, horen tot de meest gehoorde klachten in de spreekkamer van de arts. Sinds kort is bekend dat ook chronisch magnesium gebrek een doorslaggevend aandeel in het ontstaan van migraine kan leveren. Migraine ontstaat door een verstoord evenwicht van de stofwisseling. Hierdoor ontstaat er een verkramping van de bloedvaten met een migraine als gevolg.

 

Permsal adviseert mensen met migraine verschijnselen om gebruik te maken van de magnesium sportolie voor een direct resultaat. Het aanbrengen van sportolie vanaf de schedelrand tot aan de schouders met een ruime hoeveelheid magnesium sportolie. 10-15 min in laten trekken voor een direct en voelbaar resultaat.

 

 

15,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

sportolie 200ml+gratis flesje 30ml

 

EXTRA SNELLE WERKING TEGEN SPIERKRAMP

Speciaal voor sportliefhebbers is er Permsal Magnesium sportolie. Bij intensief sporten verbruikt het lichaam als gevolg van de verhoogde spieractiviteit aanzienlijk meer magnesium. Bovendien wordt door de toegenomen transpiratie ook meer magnesium uitgescheiden. Hierdoor ontstaat een verhoogde behoefte aan magnesium. Magnesium voorkomt spierkrampen, verhoogt het uithoudingsvermogen, heeft een positief effect op prestaties, versnelt het herstel na inspanning en levert een bijdrage aan vetverbranding.

Gebruik de magnesium (sport)olie voor het direct ontspannen van de spieren bij kramp. Smeer een ruime hoeveelheid magnesium op de plek waar de kramp zich bevindt en masseer de magnesium goed in. Strek hierna de spier herhaaldelijk en de pijn zou volledig moeten verdwijnen.

Tip: spuit magnesium (sport)olie gedurende de cooling down periode. Wanneer u heeft getranspireerd van een sport activiteit is het advies om direct magnesium aan te brengen op de huid. De zweetklieren en haarzakjes staan open en hierdoor is de opname buitengewoon effectief.

Als u dagelijks last van krampen heeft adviseren wij dagelijks magnesium te smeren op de desbetreffende plek en gebruik te maken van magnesium kristallen om volgende spierkrampen te voorkomen.

Bij migraine

Hoofdpijn en de bijzonder vorm ervan, migraine, horen tot de meest gehoorde klachten in de spreekkamer van de arts. Sinds kort is bekend dat ook chronisch magnesium gebrek een doorslaggevend aandeel in het ontstaan van migraine kan leveren. Migraine ontstaat door een verstoord evenwicht van de stofwisseling. Hierdoor ontstaat er een verkramping van de bloedvaten met een migraine als gevolg.

 

Permsal adviseert mensen met migraine verschijnselen om gebruik te maken van de magnesium sportolie voor een direct resultaat. Het aanbrengen van sportolie vanaf de schedelrand tot aan de schouders met een ruime hoeveelheid magnesium sportolie. 10-15 min in laten trekken voor een direct en voelbaar resultaat.20,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

magnesium vlokken 750gr+250gram gratis

 Magnesium kristallen, helpt in de strijd tegen Corona


VERSTERK JE WEERSTAND MET MAGNESIUM

Wist je dat magnesium bijdraagt aan een sterker immuunsysteem. Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in je lichaam goed verlopen. Magnesium zorgt er ook voor dat vitamines beter worden opgenomen in je lichaam. En dat helpt in de strijd tegen Corona!
Voorkom migraines door het tekort vroegtijdig aan te vullen

Door gebruik te maken van magnesium kristallen / vlokken is het mogelijk om het tekort aan magnesium op een duurzame manier aan te vullen in het lichaam. Hierdoor komen hoofdpijnen en migraines minder vaak voor. Ons advies is om regelmatig (2x in de week) een lig of voetbad te nemen en de olie dagelijks te gebruiken.

Geniet in een lekker bad waarin je jezelf volledig onderdompelt in het warme water. De weldaad van het warme bad in combinatie met de magnesium zal zorgen voor totale ontspanning en een heerlijke nachtrust.

 

11,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

magnesium vlokken 2kg +250gram gratis

Magnesium kristallen, helpt in de strijd tegen Corona


VERSTERK JE WEERSTAND MET MAGNESIUM

Wist je dat magnesium bijdraagt aan een sterker immuunsysteem? Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in je lichaam goed verlopen. Magnesium zorgt er ook voor dat vitamines beter worden opgenomen in je lichaam. En dat helpt in de strijd tegen Corona!

 

20,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

magnesium vlokken 4kg + 1kg gratis

 Magnesium kristallen, helpt in de strijd tegen Corona


VERSTERK JE WEERSTAND MET MAGNESIUM

Wist je dat magnesium bijdraagt aan een sterker immuunsysteem? Het mineraal magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Deze enzymen zorgen ervoor dat allerlei processen in je lichaam goed verlopen. Magnesium zorgt er ook voor dat vitamines beter worden opgenomen in je lichaam. En dat helpt in de strijd tegen Corona!

 

35,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

gel 200ml

Magnesium gel

Permsal magnesium gel is geschikt voor vele doeleinden. Het is zacht voor de huid en smeert gemakkelijk uit, waardoor het uitermate geschikt is voor massages. Denk hierbij aan fitness massage bij sportactiviteiten. Maar ook ontspanningsmassages, lichaamspakkingen, sauna en infrarood toepassingen.

deze gel kan ook als tandpasta gebruikt worden want ook via de mond nemen we magnesium op.Het is eerst wel wat wennen aan de zoute smaak,maar daarna wil geen andere tandpasta meer in huis.

19,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

scrub 200ml

Magnesium body scrub

Voor een zachte huid

Voor een extra snelle opname van het magnesium en tegelijkertijd een extreem zachte huid, gebruikt u onze bodyscrub. Door de reinigende werking van het Keltisch zeezout komt de heilzame werking van het magnesium nog beter tot zijn recht en worden de 84 mineralen in deze scrub nog beter door de huid opgenomen. 

16,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

deoroller

Zechsal Deoroller Magnesium is een innovatieve deodorant met hoog magnesiumgehalte uit de zuiverste bron ter wereld. Formule gebaseerd op natuurlijke actieve stoffen. De deoroller is vrij van parfum: de frisse geur wordt veroorzaakt door natuurlijke metholcomponenten. Daarnaast zijn er geen aluminiumzouten gebruikt. De deoroller is geschikt voor dagelijks gebruik. De roller heeft meer inhoud (75 ml) en gaat 50% langer mee dan standaard deo's (50 ml).

Tip: het duurt ca. drie weken voordat de bacteriële huishouding onder de oksels gewend is aan een nieuwe deodorant. Daarna is de werking optimaal.

 15,00 €

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1