Jullie hebben zeker al wel eens van smudgen gehoord.

Wat is dat nu eigenlijk?

Smudgen wil letterlijk uitroken zeggen.

Door de rook van smeulende kruiden te verspreiden kunnen we negatieve energieën verwijderen.

Er bestaan verschillende smudge en zuiverings artikelen. In onze shop kan je deze alvast vinden.

Regelmatig geven we ook workshops om uit te testen welke techniek het beste bij jouw past ,om zo elke dag zonder negatieve energieën  door het leven te gaan.

 

 

De meest gebruikte kruiden zijn  witte salie ,palo santo, sweet gras en dragon blood

Onze Witte Salie komt rechtstreeks uit Californië en is op natuurlijke wijze gedroogd. Hierdoor is onze witte salie van de beste kwaliteit! Witte salie is verkrijgbaar in losse bladeren maar ook als sticks. Een smudge stick is een bosje bij elkaar gebonden bladeren die je meerdere malen kunt gebruiken

Witte Salie wordt al eeuwenlang door de indianen als wierook gebruikt tijdens zuiveringsceremonies en het uitspreken van gebeden. Witte Salie wordt daarom ook wel Indianen wierook genoemd.

Het is een sterke reiniger. Het opent de hartenergie. Salie wordt in Indiaanse ceremoniën gebruikt vanwege de zuiverende kracht bij het reinigen van de aura en de omgeving. Het verwijdert zware energieën. Bij het verbranden van salie worden eveneens de lucht, geest en gedachten gereinigd. Zet als je binnenshuis gaat smudgen wel een raam open zodat deze energie weg kan stromen. Salie stimuleert visies en dromen . De bladeren van de witte salie staan bekend om hun bijzondere geur.

 

 

Smudge kruiden worden meestal in een abalone schelp gebrand. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp staat voor element water, de kruiden  voor het element aarde, het smeulende gedeelte is het element vuur, en de rook is het element lucht.

 

Witte salie kan erg lang bewaard blijven, mits er goed voor gezorgd wordt. je kan deze het best bewaren in een niet vochtige en donkere ruimte

Smudge sticks, kun je gebruiken door het topje aan te steken met een aansteker of lucifer. Je blaast de vlam uit zodat het topje gaat gloeien. Zo verspreidt de geurige rook zich door de ruimte. Je kan de stick doven in een vuurvast schaaltje met zand. Op deze manier is hij meerdere keren te gebruiken.